jueves, 27 de noviembre de 2008

PERSONATGES IMPORTANTS

Personatges:
-Carmesina: És la princesa de Constantinoble, una nena de catorze anys molt llesta, moguda únicament per la idea de mantenir la seva virginitat i no casar-se amb qualsevol, ja que la seva classe social ho impedeix. S'enamora de Tirant, i és innocent ja que es influenciada per la maldat de la Viuda Reposada, però malgrat això se n'adona del fets i acaba morint pel seu amor.
-Tirant lo Blanc: . Ell és el personatge principal de la història, al voltant d'ell gira tot l'argument. Al principi és un home normal i corrent, però a la història va evolucionant a la seva classe social, fins que arriba a ser un gran cavaller amb el seu propi exèrcit. Tirant té dues cares, la del valent cavaller i la d’un tímid enamorat davant Carmesina
-Guillem de Varoic: va ser un comte que es va retirar per fer-se ermità. Va conèixer a Tirant quant Tirant anava cap a Anglaterra per fer-se cavaller, aquest personatge no és molt a la novel·la, però ell és el que escolta la història que li explica Diafebus al voltant de Tirant.
-Diafebus: és com el narrador de l’història. És el cosí de Tirant i el que va anar amb Guillem de Varoic per contar-li les aventures de Tirant, des de el seu nombrament com a cavaller fins a la seva mort.
-Plaerdemavida: és una donzella de la princesa, al començament s'enamora de Hipòlit, però després aquest es marxa amb l'Emperadriu. Plaerdemavida ajuda a Tirant a les escenes eròtiques amb Carmesina.
-Hipòlit: és l'escuder de Tirant, va formar parella amb la donzella Estefania, però més tard la deixa i es va amb l'Emperadriu.
-Emperadriu: és la mare Carmesina i la dona de l'Emperador, encara que aquesta l'és infidel i acaba marxen amb Hipòlit.
-Viuda reposada: és una donzella que vol robar el amor de Tirant cap a Carmesina.

No hay comentarios: